Su tesisatı hayatımızda çok önemli bir yer arz eder. Günümüzde hayatımızı kolaylaştıran başlıca hizmetler arasında yer alır. Su tesisatının bir evde kesinlikle bulunması gerekiyor. Temiz su tesisatı olarak da bilinen su tesisatı, evlerde sıcak ve soğuk suyun ayrı ayrı kullanılmasını amaçlamaktadır. Bunun içinde sıcak ve soğuk suyu farklı borulardan geçirir. Bu sayede sıcak ve soğuk su birebirine karışmadan evlerimize ulaşmış olur. Ek olarak borular su aktarımı sırasında terleme adını verdiğimiz bir durumla karşılaşabilir. Bu duruma karşılık olarak boruların dışını izolasyon malzemesi ile kaplarız. Bu sayede boruların kullanılabilirliğini daha uzun hale getiririz.
Su Tesisatı, temiz suyun binaya doğru döşenmiş borular aracılığıyla kaynaktan çıkıp kullanıma hazır hale gelmesine, kullandıktan sonrada doğaya geri döndürülmesine verilen isimdir diyebiliriz. Su tesisatı işinde uzman bir profesyonel tesisatçının doğru uygulamaları sonucu sorunsuz ve uzun vadeli kullanım sağlanır. Döşeme işleminde yapılan bazı yanlış işlemler, boruların doğru montaj yapılmaması klozet, küvet gibi bazı önemli araçların yanlış kurulumu vb. etkenler su tesisatı için büyük problemler çıkarır.
SU TESİSATI NASIL DÖŞENİR?
Su tesisatı zor bir iştir. Zaman, uzmanlık ve özen gerektiren bir çalışmadır. Bu nedenle tesisatın tamamı bir kaç aşamadan meydana gelir…
İÇ TESİSAT
Bu ilk aşamadır. Bu aşamada binada ki tüm dairlere su dağılımı sağlanmaktadır. Bu su dağılımı için doğru boru montajı yapılmalıdır. Bu aşamada boruların kalitesi bir tık daha fazla önemlidir. Ek olarak bu borular görünebileceği ihtimaline karşı estetik bir şekilde döşenmelidir.
BESLENME BORUSU
Bu döşemenin temel amacı suyun ilk kaynağından evlerimize ulaşmasıdır. Bu sayede temiz su elde edilecektir. Bu işleme bir nevi priz hattı da diyebiliriz. Bu döşeme yerin altından yapılmaktadır. Bu nedenle bu işlemde kullanılacak borular kışın çok soğuk olduğu bir zamanda dahi donmaması gerekiyor. Bu nitelikler bulunan borular . Beslenme borusu döşendikten sonra su sayacına bağlanmalıdır. Bu sayede belediyeler faturalandırma işlemi yapar.
SU SAYACI
Su sayacı su kullanımız metreküp cinsinden ölçerek faturalandırılmasını sağlayan cihazdır. Bu cihaz yani su sayacı vana, musluk ve saat olmak üzere üç farklı aygıttan oluşur. Vana olası bir sızıntı vb. durumlarda suyu temelden kesmeye yarar. Musluk ise tesisatınızda kalan suyu boşaltmaya yarar.